26

FLORIS BOUMA

Lochem / Amsterdam
07/04/1993

VAN LOCHEM NAAR AMSTERDAM

Mijn MBO-niveau 4 opleiding heb ik gevolgd aan het Nimeto met specialisatie richting Interieur & Design waarbij ik ook een aantal stages heb gelopen. Na het lopen van mijn afstudeerstage bij OTH architecten heb ik in 2013 deze studie met succes afgerond.

 

In 2013 ben ik gestart aan de Hogeschool van Amsterdam met de studierichting Bouwkunde. Met deze studie wilde ik mijn technische kennis over de verschillende aspecten binnen de architectuur verbreden zodat ik zowel kennis heb vanuit de ontwerp kant als vanuit de technische kant.

 

Na 2 jaar Bouwkunde ben ik overgestapt naar de Gerrit Rietveld Academie, Architecture. Na een toelating van twee rondes ben ik toegelaten tot het

2de jaar van de academie. Met deze studie wil ik mijn opvatting over het vakgebied nog meer uitbreiden. Niet alleen kijkend naar de architectuur maar ook naar publieke ruimte, installaties, tentoonstellingen, et cetera.

 

Na het afronden van deze studies heb ik mij goed kunnen ontwikkelen in beide vakgebieden en kan ik in de toekomst snel en goed samenwerken en schakelen tussen verschillende partijen vanuit de ontwerp-kant en vanuit de technische-kant.

 

DOEL

Na de studies en de stages die ik ga lopen en heb gelopen, ben ik er achter gekomen dat mijn fascinatie en interesse ligt in de social architecture. Het ontwerpen en ontwikkelen/herontwikkelen van kruispunten, parken, stadsdelen en ga zo maar door. Door kennis op te hebben gedaan in de verschillende takken van sport ben ik een Social Architect geworden met oog voor mensen, milieu, materiaal en gebied.